Grunner til å velge et dekk med AA-klassifisering for sommersesongen

sommerdekkene

Når du velger AA-klassifiserte sommerdekk betyr det at de vurderer høyt på både drivstoffeffektivitet og vått grep. Dette er nøyaktig hva du vil ha for sommerdekkene dine, da de vil sikre at du sparer penger på drivstoff, den lave rullemotstanden vil også føre til forlenget dekkbrukstid da slitasjen blir lavere og da vil du ha et utmerket grep på glatte våte overflater. Dårlig våt grep og høy rullemotstand er en dårlig kombinasjon ettersom den høye rullemotstanden vil slite ut dekkene dine raskere, noe som vil redusere det våte grepet ytterligere etter hvert som slitebanens dybde vil avta raskere.

Du finner drivstoffeffektiviteten og det våte grepet på EUs dekkmerke, som er obligatorisk for alle dekk som er solgt i EU siden 2012. Etiketten fremhever i tillegg til drivstoffeffektiviteten og det våte grepet også den ytre dekkstøyen. Dette kan påvirke kjørekomforten, spesielt hvis du har en elbil, som er roligere og derfor ønsker å begrense andre støy som kan være forstyrrende. Så utmerket det er å ha EUs dekkmerke for valg av dekk, etiketten er ikke veldig veiledende for vinterdekk ettersom drivstoffeffektiviteten, vått grep og dekkstøy måles utenfor temperaturområdet der de skal brukes, og våtgrep er ikke nøkkel for vinterdekk der snø og isgrep er viktigere. For alle værdekk kan de vise hvor bra dekkene fungerer under sommerforhold.

Når du velger dekk til elbiler, må du være sikker på at dekkene er anbefalt for bruk på elektriske biler. Ikke alle dekk anbefales til elektriske biler, så hvis det ikke er noe som er nevnt, bør du unngå å velge dem. For elektriske kjøretøyer er det viktig å rotere dekkene for å jevne slitasjen mellom bakre og fremre dekk, og alltid sørge for at du har de mest utslitte dekkene i fronten for å unngå overstyring.

Hvis du vil ha mer informasjon om dekkalternativene som er AA-klassifisering for sommersesongen, kan du gå til: www.nokiantyres.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.