Anledningar till att välja ett AA-klassificerat däck för sommarsäsongen

sommardäck

När du väljer sommardäck med AA-klassificering betyder det att de ger höga betyg både på bränsleeffektivitet och våtgrepp. Det är exakt vad du vill ha för dina sommardäck, eftersom de kommer att säkerställa att du sparar pengar på bränsle, det låga rullmotståndet kommer också att leda till förlängd däcklivslängd eftersom slitage blir lägre och då får du ett utmärkt grepp på hala våta ytor. Dåligt vått grepp och högt rullmotstånd är en dålig kombination eftersom det höga rullmotståndet kommer att slita upp dina däck snabbare, vilket ytterligare kommer att minska det våta greppet eftersom slitbanedjupet kommer att minska snabbare.

Du hittar bränsleeffektiviteten och det våta greppet på EU: s däckmärkning, vilket är obligatoriskt för alla däck som sålts inom EU sedan 2012. Etiketten belyser förutom bränsleeffektiviteten och det våta greppet också det externa däckbruset. Detta kan påverka körkomforten, särskilt om du har en elbil som är tystare och därför vill begränsa andra ljud som kan vara störande. Så utmärkt det är att ha EU-däckmärkning för val av däck, etiketten är inte särskilt vägledande för vinterdäck eftersom bränsleeffektivitet, våtgrepp och däckbrus mäts utanför temperaturområdet där de ska användas och våtgrepp är inte nyckel för vinterdäck där snö och isgrepp är viktigare. För alla väderdäck kan de visa hur bra däcken fungerar under sommarförhållanden.

När du väljer däck till elbilar måste du vara säker på att däcken rekommenderas för användning på elfordon. Inte alla däck rekommenderas för elfordon, så om inget nämns bör du undvika att välja dem. För elektriska fordon är det viktigt att rotera däcken för att jämna ut slitaget mellan de bakre och främre däcken och alltid se till att du har de mest slitna däcken framtill för att undvika överbelastning.

För mer information om AA-klassificerade däckalternativ för sommarsäsongen, besök: nokiantyres.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.