Sommerdekk skal ha optimal ytelse på tørre og våte veier

sommerdekk

Sommerdekkene dine må være forberedt på både våte og tørre kjøreforhold. Om somrene har regnet en tendens til å være forholdene som skaper mest utfordringer. Det er hvis du ikke tar hensyn til vintertrær som folk ikke er ordentlig forberedt på. Kraftig tordenvær er kjent for å forårsake mange ulykker, hovedsakelig som følge av hendelser i vannplaning. Derfor er det veldig viktig at vi har bildekk som har veldig godt vått grep og er flinke til å forhindre vannplaning.

Nyere sommerdekk av høy kvalitet vil ha brukt mye på å utvikle dekk som effektivt kan forhindre vannplaning. Dekk er sterkt avhengig av hvor effektivt slitebanen kan lagre og skyve vekk vann til sidene. Dette fordeler da nye dekk da de har god slitedybde og når slitebanen slites, vil dybden avta og det vil også dekkets evne til å lagre vann og begrense mengden vann som skyves til sidene. Dette er grunnen til at du må bytte til nye dekk når du når en dybde på 4 mm, ettersom evnen til å forhindre vannplaning, grep og bremseavstand blir dårligere når dekkene slites.

Dekk som er veldig gode under våte forhold, har også en tendens til å være gode i tørre forhold, mens det samme ikke er tilfelle for dekk som er gode i tørre forhold, kanskje ikke er bra i våte forhold. Det er derfor du må forsikre deg om at de er bra for begge forhold. Bruk EUs dekkmerke og se på testresultater fra dekkprøver for å ta din beslutning når du velger nye dekk til kjøretøyet.

For mer informasjon om sommerdekk med optimal ytelse for tørre og våte veier, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published.