Slik forbedrer du ytelsen til sommerdekkene dine

sommerdekk

Å kjøre om sommeren skal være befriende og en flott opplevelse. Du har noen av de beste kjøreforholdene når solen skinner. Sommerdekk er designet for å håndtere både våte og tørre sommerveier. De måtene å forbedre ytelsen på er å kjøpe sommerdekk av høy kvalitet som er laget for sommerforhold og oppfyller kravene du har til dekkene. EU har forsøkt å gjøre innkjøp av dekk enklere ved å gjøre det obligatorisk for dekkprodusentene å fremheve informasjon angående våtgrep, rullemotstand og rullestøy.

Kjøpere kan nå enkelt sammenligne dekkene basert på denne informasjonen. Dette er kanskje ikke de viktigste faktorene for deg, men bør likevel vurderes. Drivstofforbruket basert på dekkens rullemotstand. Lav rullemotstand vil føre til lavere drivstofforbruk og lavere CO2-utslipp. Sikkerheten måles som hvor fort du kan stoppe bilen på en våt overflate. Dette er dekkets våte grep. En kortere bremseavstand vil bidra til å holde deg utenfor ulykker. Deretter rullestøyen til dekkene, der et høyt støynivå vil påvirke kjørekomforten på en negativ måte. Et lavt dekkstøynivå vil være bra for din kjørekomfort, noe som er enda viktigere hvis du kjøper dekk til en elbil eller hybrid. Du må dog sørge for at dekkene er anbefalt for denne bruken.

For optimal ytelse er det viktig at du bruker riktig dekk i riktig sesong og deretter bytter til vinterdekk når de er det beste valget i henhold til kjøreforholdene.

For mer informasjon om sommerdekk med god ytelse, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published.