Talvirenkaat olisi vaihdettava kesärenkaisiin, kun talvi on ohi

Talvirenkaat

Talvirenkaat ovat oikea valinta talvikaudeksi, jos sinulla on talviolosuhteet. Joissakin maissa saatat pystyä käyttämään talvisin hyväksyttäviä jokasään renkaita, jos talvet eivät ole niin pitkiä ja ankaria. Talvirenkaita käyttävien on vaihdettava renkaat kesärenkaiden kanssa, kun talvikausi on päättynyt. Kesärenkaat tulee asentaa kevään aikana ja niiden tulisi olla autoissa syksyyn saakka, jolloin talven on määrä palata. Tämä antaa sinulle optimaalisen suorituskyvyn jokaisen kauden aikana.

Renkaanvaihdon ajoitusta ei ole helppo ennustaa, mikä johtuu äkillisistä sääolojen muutoksista. Tähän liittyy usein paljon onnettomuuksia. Normaalin reaktion tulisi olla, että älä koskaan käytä ajoneuvoa, jos siinä on kesärenkaat ja sinulla on talviolosuhteet, koska kesärenkaiden kanssa ei ole turvallista ajaa. Siksi sinun on pohdittava, milloin sinun pitäisi vaihtaa kesärenkaisiin. Vaihdon ajoitus riippuu hiukan ajoneuvosi talvirenkaisista.

Jos sinulla on nastarenkaat, jotka ovat talvirenkaita, joissa on metalliset nastat jotka auttavat parantamaan jääpitoa, renkaat on vaihdettava aikaisemmin. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikissa Euroopan maissa, mutta jos ne ovat, niihin liittyy myös rajoituksia. Rajoituksella on taipumus liittyä päivämääriin, jolloin niitä voidaan käyttää vain rajoitetun ajan talvikaudella. Joten kevään aikana on määräaika, jonka jälkeen niitä ei enää sallita. Rengas on siis vaihdettava ennen tätä päivämäärää. Samoin syksyn aikana on päivämäärä, mikä on varhaisin päivämäärä jolloin niitä saa taas käyttää. Tämä opastaa sinua siitä, milloin sinun pitäisi renkaat vaihtaa.  Jos talvisää palaa, sinun tulisi vain pidättäytyä ajamisesta.

Jos sinulla on kitkarenkaat, päivämäärärajoituksia renkaidenvaihdolle ei ole määrätty, joten päätös on sinun vastuullasi ja sen tulisi perustua parhaaseen vieraanvaraisuuteen. Mitä kauemmin odotat, sitä paremmat mahdollisuutesi ovat jäädä kiinni väärillä renkailla. Liian pitkä talvirenkaiden käyttö aiheuttaa talvirenkaiden liian nopeaa kulumista, mutta lisää turvallisuutta, jos talvi palaa takaisin. Joten, tasapaino riippuu hieman siitä, kuinka tärkeätä auton käyttö on sinulle päivittäin. Jos pystyt olemaan ilman autoa muutaman päivän, voit vaihtaa renkaat aikaisemmin. Syksyn aikana paras vaihdon ajoitus on heti, kun lämpötila laskee alle nollan, koska silloin talvirenkaat toimivat paremmin kuin kesärenkaat.

Lisätietoja kesärenkaista löytyy osoitteesta https://www.nokianrenkaat.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.