Varmista, että iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa ennen kesää

rengas- ja jarruhuolto

Autossa on 4 iskunvaimenninta, joiden tehtävänä on vaimentaa kuoppia niin, että auto ei heilua. Niillä on suuri vaikutus ajomukavuuteen ja myös renkaat pitoon. Ne työntävät renkaita tienpintaan, mikä lisää pitoa ja siksi jarrutusmatka pienenee jarruttaessasi. Siksi ne lisäävät auton turvallisuutta, mikä tarkoittaa, että on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, jotta tiedät, milloin ne tulee vaihtaa.

Voit usein huomata, että auto kääntyy mutkissa tai että auto keinuu, kun pumppujarrutat. Pysäköinnin jälkeen voit usein nähdä öljyvuotoja pyörien ympäri. Jos epäilet, että iskunvaimentimet on vaihdettava, kannattaa käydä korjaamossa ja pyytää niitä tarkistamaan vaimentimet. Iskunvaimentimet on yleensä vaihdettava 3 tai 4 vuoden välein, ja koska sinulla on 4 kappaletta yhdessä autossa, on todennäköistä, että ainakin yksi vaimentimista on vaihdettava jos autosi on hieman vanhempi.

Kun tiedät, että vaimentimet ovat hyvässä kunnossa, kannattaa ehkä suorittaa rengas- ja jarruhuolto nähdäksesi, ovatko kesärenkaat hyvässä kunnossa. Jarrujen tulee toimia optimaalisesti mahdollisimman lyhyen jarrutusmatkan saavuttamiseksi. Renkaiden tulisi olla hyvät ajo-ominaisuudet ja urasyvyys yli 4 mm, jotta sinulla olisi turvallisen ajon edellyttämät ominaisuudet. Renkaan ilmanpaine on myös tärkeä tarkistaa ja varmistaa, että paine on auton käyttöohjeiden mukainen.

Lisätietoja iskunvaimentimien ominaisuuksista on osoitteessa :https://vianor.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.