Forsikre deg om at støtdemperne er i god stand før sommeren

 

støtdempere

En bil har 4 støtdempere som har til oppgave å dempe støt slik at bilen ikke svinger. De har stor innvirkning på kjørekomfort og også på dekkgrepet. Demperne skyver dekkene mot veibanen som øker grepet og derfor avtar bremseavstanden når du bremser. De bidrar derfor til sikkerheten til bilen, noe som betyr at de er viktige å sjekke regelmessig, slik at du vet når du skal bytte dem.

Du kan ofte legge merke til at bilen svinger i kurver eller at bilen svinger når du bremser pumper. Du kan ofte se oljelekkasjer rundt hjulene etter at du har parkert. Hvis du mistenker at støtdemperne må byttes, er det verdt å besøke et verksted og la dem sjekke spjeldene. Som regel må støtdemperne byttes hvert tredje eller fjerde år, og siden du har 4 deler på en bil, er det sannsynlig at en av spjeldene må byttes ut på en litt eldre bil.

Når du vet at spjeldene er i god stand, kan det lønne seg å gjøre bremseservice og dekk for å se om sommerdekkene er i god stand. Bremsene skal fungere optimalt for å gi kortest mulig bremseavstand. Dekkene skal ha gode kjøreegenskaper og en mønsterdybde på mer enn 4 mm, slik at du har egenskapene som trengs for sikker kjøring. Dekkets lufttrykk er også viktig å sjekke og sørge for at trykket er i henhold til bilens manual.

For mer informasjon om hvordan du styrer støtdemperne dine, besøk: https://vianor.no/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.